Pogoji nakupa

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Opremi-delavnico.si

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Vse navedene cene na spletni trgovini so brez 22% DDV

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.opremi-delavnico.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.opremi-delavnico.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.opremi-delavnico.si izvaja podjetje Astilba, d. o. o. Podjetje je zavezano za plačilo DDV-ja (ID za DDV:SI71340769).

Spletna trgovina www.opremi-delavnico.si vam omogoča nakup orodja za hobi in profesionalno rabo preko spleta. Na spletnem mestu www.opremi-delavnico.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene (redne cene in spletne cene). Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Naročanje

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost "dodaj v košarico". Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost "košarica", kjer uredite izdelke. S klikom na gumb »nadaljuj« boste v le nekaj korakih opravili celoten nakup.

Pogoj za opravljen nakup v spletni trgovini www.opremi-delavnico.si je registracija uporabnika. Uporabnik se mora ob prvem nakupu registrirati (s tem se vpiše v bazo kupcev Opremi-Delavnico in pridobi svoje uporabniško ime in geslo; varovanje osebnih podatkov je opisano v Pravnem obvestilu). Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v trgovino prijaviti, kjer lahko sproti spreminja in posodablja svoje podatke (naslov, geslo za dostop, pregleda pretekla naročila itd)

Cene

V spletni trgovini so objavljene tako redne cene (cene, ki se uporabljajo v redni prodaji v trgovinah in drugih fizičnih prodajnih mestih) ter spletne cene. Spletne cene so lahko nižje od rednih cen. Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.opremi-delavnico.si. Vse cene so brez 22% DDV.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.opremi-delavnico.si. Vse cene izdelkov na www.opremi-delavnico.si so prikazane v EUR in ne vključujejo DDV.

Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

Plačilo in prevzem

V spletni trgovini www.opremi-delavnico.si so na voljo naslednji načini plačila:

  • po predračunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila na vaš e-naslov (predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

Stroški dostave

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri plačilu predračuna, ki vam ga bosredujemo po končanem nakupu. Stroški dostave so individualni.

Dobavni rok

Podjetje Astilba d.o.o vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 14 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.opremi-delavnico.si med kupcem in Opremi-Delavnico.si bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine pro-orodje.si, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko pro-orodje.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku pro-orodje.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj opremi-delavnico.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj opremi-delavnico.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih opremi-delavnico.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.